Over mij


Hester

Mijn naam is Hester Barten. Samen met mijn man Dick, onze kinderen Arno en Laura, hond Tommy en de poezen Loekie en Figaro wonen wij in Zwaanshoek.

 

Mijn achtergrond:

Na 18 jaar als groepsleerkracht van een basisschool werkzaam te zijn geweest, ben ik sinds een paar jaar invaljuf voor verschillende scholen in de Haarlemmermeer en Kennemerland. Lees meer… Werken met kinderen vind ik heerlijk. Ik geniet er enorm van als ik kinderen zie wegdromen in hun eigen fantasiewereldje als ik een verhaal vertel, of als ik voel dat ze intens meeleven met de poppetjes in de poppenkast. Geweldig ook als ze zich creatief uitleven bij knutselopdrachten en zelf op allerlei ideeën komen!

 

Waarom Het Knutselhuis?

Het is al heel lang een een wens van mij om een club voor kinderen op te richten en ze een heerlijke creatieve middag te laten beleven. Op school is tegenwoordig helaas steeds minder tijd voor creatieve invullingen. Dat vind ik heel jammer want wat is er niet heerlijker dan je mee te laten nemen in de wereld van fantasie door een mooi verhaal of leuke voorstelling, of iets moois met je handen te maken naar jouw eigen idee? Ik wil kinderen inspireren tot het maken van echte kunstwerken door uitdagende onderwerpen aan te bieden en nieuwe technieken te leren. Door handenarbeid en verteltheater met elkaar te combineren wil ik kinderen wekelijks een superleuke leuke middag bieden.

 

Mijn hobbies?

Lekker creatief bezig zijn natuurlijk! Als kind al liep ik altijd met jaszakken vol  gevonden dingetjes waar ik nog wat van kon maken. Ik heb veel creatieve cursussen gevolgd. Ik vind het leuk om die verworven techniekkennis én mijn ervaring als juf op creatief gebied door te geven. Ik bruis van de creatieve plannen die ik met kinderen wil gaan uitvoeren!